nieuws

Van Bronckhorst: 'Afwachten of Kongolo kan starten'

Het is onzeker of verdediger Terence Kongolo fit is voor de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag zondagmiddag in de Kuip. "Kongolo heeft de laatste weken apart getraind om weer fit te worden. We moeten morgen even afwachten of hij zondag kan starten", aldus trainer Giovanni van Bronckhorst tijdens het wekelijkse perspraatje.
Feyenoord staat voor een drukke periode met maar liefst zes wedstrijden in een maand. "Het is een drukke periode nu. We hebben hard gewerkt om in deze periode te komen, kijken ernaar uit. Vanmorgen hebben we nog besproken wat er komen gaat. En wat we moeten doen. Veel duels, goed rusten, goed eten."
Zondagmiddag speelt koploper Feyenoord de topper tegen ADO Den Haag, dat ook nog ongeslagen is. "We hebben vier keer gewonnen en we willen ook voor de vijfde keer winnen in competitie. Maar ADO is ook goed gestart."
Normaal gesproken komt Feyenoord rond deze periode met een doelstelling voor dit seizoen. Dat is nu nog niet gebeurd. "Ik heb nog niet meer Martin (van Geel, red.) gesproken, maar we willen het gat kleiner maken en langer meedoen om de hoofdprijs, het kampioenschap. We hebben weinig mutaties in de groep. Dat is wel een groot verschil ten opzichte van vorig seizoen. De groep is rustig. Iedereen weet wat hij moet doen."

Manchester United

Volgende week donderdagavond begint het Europa League avontuur voor de Rotterdammers met een thuiswedstrijd tegen Manchester United. De club van Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba speelt zaterdag de Manchester-derby tegen City. "Jean-Paul van Gastel is morgen aanwezig bij die wedstrijd. Hij gaat dat duel analyseren. Vanaf maandag gaan we naar die wedstrijd toe werken." Van Bronckhorst gaat tegen ADO niemand sparen voor dat duel met United. Miquel Nelom sluit weer bij de groep aan, maar zit op de bank tegen de Hagenaren.
Feyenoord - ADO Den Haag begint zondag om 12.30 uur en is live te volgen op Radio Rijnmond. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop doen verslag van dat duel.