nieuws

Berghuis: 'Zonde als we duel met ADO verpesten'

Over een kleine week speelt Feyenoord in de Europa League tegen Manchester United, maar daarvoor wacht nog ADO Den Haag in competitieverband. En dat is absoluut geen tussendoortje voor de Rotterdammers. "Natuurlijk is Manchester een mooie uitdaging, maar het zou zonde zijn als we ADO verpesten. Dat gaat niet gebeuren," zegt Steven Berghuis.
Tegen Excelsior maakte de international zijn eerste goal in Feyenoordshirt. "Een mooi moment, dat voelde goed. Maar nu wacht ADO na de interlands. We hebben een goed blok gehad, maar moeten nu verder. ADO staat defensief goed, betrouwbaar, en ze hebben voorin mensen die een goal kunnen maken."
In de laatste wedstrijd tegen Excelsior (4-1) wisselde Berghuis regelmatig van positie met Jens Toornstra. Vanaf rechts was de huurling van Watford gevaarlijker dan op links. "Op links heb ik dingen niet die ik op rechts wel heb. Een indraaiende voorzet, of mijn schot zoals tegen Excelsior. Meer dreiging. Op links speel ik meer in de combinatie," legt hij uit.
Toch kunnen die positiewisselingen op het veld wel voor verwarring zorgen bij een tegenstander. "Soms worden in wedstrijden andere dingen gevraagd. Onvoorspelbaar zijn is wel belangrijk, tot nu toe gaat dat goed, maken we veel goals."