nieuws

Meat Loaf niet naar Ahoy

Ahoy Logo
Ahoy Logo © Tom van Vark
De Amerikaanse rockzanger Meat Loaf heeft zijn complete tour gecanceld. Dat betekent dat het concert van Meat Loaf op 1 maart in Ahoy van de baan is. De reden van de afzegging is niet bekend gemaakt.
De 68-jarige Amerikaan zou tijdens de tournee zijn nieuwe album presenteren. Meat Loaf maakte dat album samen met Jim Steinman. Steinman is ook de man achter Meat Loafs meest succesvolle album 'Bat out of Hell' (1977) met daarop de wereldhit Paradise by the Dashboard Light.
Meat Loaf kampt regelmatig met zijn gezondheid. Deze week verscheen hij met een wandelstok bij de BBC. Hij vertelde toen dat hij last heeft van een beknelde zenuw. Daardoor heeft hij moeite met staan.
Enkele maanden geleden stortte de zanger nog in tijdens een concert in Edmonton, Canada. Het publiek moest de zaal verlaten en Meat Loaf werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
In 2007 zou Meat Loaf ook naar Ahoy komen. Maar dat optreden werd afgelast. Hij was dat jaar wel te zien in de Amsterdamse Heineken Music Hall.