nieuws

Wethouder mag blijven na rel om liefdesrelatie

De politieke crisis in Barendrecht lijkt bezworen. VVD-wethouder Leon van Noort mag blijven, zo is de uitkomst van een reeks gesprekken. De positie van Van Noort stond ter discussie nadat was gebleken hij een relatie heeft met een van zijn ambtenaren.
De relatie kwam naar buiten via twee brieven, een van het college en een van de wethouder zelf. Tot verbazing van de gemeenteraad liep de inhoud van beide brieven nogal uiteen.
Het college schreef dat de privérelatie van Van Noort niet past bij de zakelijke relatie die hij ook heeft met de ambtenaar in kwestie. De wethouder eindigde zijn brief met de tekst dat hij het betreurt dat een persoonlijke aangelegenheid zo hoog wordt opgespeeld.

Vertrouwensbreuk

De afwijkende opvattingen leidden tot een vertrouwensbreuk. Even kwam zelfs het wegsturen van Van Noort ter sprake. Maar na een week van gesprekken is de kou uit de lucht, zegt burgemeester Van Belsen van Barendrecht.

Rust

Wethouder Van Noort wil niet reageren. Hij en zijn nieuwe liefde willen met rust gelaten worden. De vrouw was overigens overgeplaatst zodat er van belangenverstrengeling geen sprake meer is.