FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord over transferwindow: 'Feyenoord is er al met al wel sterker op geworden'

Podcast Feyenoord
Podcast Feyenoord © VK Sportphoto/Rijnmond
Dennis van Eersel vindt het logisch dat Feyenoord verdediger Philippe Sandler heeft gehaald en Sinclair Bischop denkt dat de Rotterdammers minimaal tweede worden met de vier nieuwe spelers. In onze Podcast Feyenoord blikken de twee Feyenoord-watchers samen met Ruud van Os en presentator Frank Stout terug op de afgelopen transferperiode.
"Feyenoord is er al met al wel sterker op geworden ja", begint Van Eersel. "Ik vind dat de linksbackpositie wel echt versterkt had moeten worden, maar verder is Feyenoord op veel plekken beter geworden. Ook achterin, met Jorrit Hendrix die je daar eventueel neer kunt zetten. Ik denk dat Feyenoord wel tevreden kan zijn."
Bischop vult aan: "Ik denk dat er aardig wat concurrentie bij is gekomen op een aantal plekken. Arne Slot en Feyenoord kunnen niet meer zeggen dat er geen brede selectie staat." Bischop denkt wel dat Feyenoord met het aantrekken van Patrik Walemark, Cole Bassett, Jorrit Hendrix en Philippe Sandler geen speler voor de basis heeft gehaald. "Het is meer opvulling van de spelers die vertrokken zijn."
"Het is ook een beetje voor de toekomst. Ook Sandler, waarbij de hoop misschien is dat hij volgend jaar weer echt zijn niveau haalt. Eigenlijk wilde je nu zien, in de race om de tweede plaats of misschien wel meer, dat Feyenoord ook versterking voor de basis had gehaald. Een Joey Veerman was dat bijvoorbeeld wel geweest."

Krijgt Feyenoord Sandler fit?

De 24-jarige Sandler was de laatste binnenkomer van deze transferperiode bij Feyenoord. Frank Stout stipt aan dat de verdediger de laatste jaren, vooral door blessures, nauwelijks heeft gespeeld. Ruud van Os is daarom benieuwd hoe fit hij kan worden bij Feyenoord. "Arne Slot wil hem er graag bij, maar er zijn binnen de organisatie twijfels of je hem fit krijgt", vult Van Eersel aan. "Misschien was het echte topniveau bij City te hoog en kan hij in de eredivisie wel renderen. Hij is 24 jaar, transfervrij gehaald en enorm talentvol bewezen in het verleden. Stel dat hij zijn oude niveau ooit weer aantikt is hij wel iemand met restwaarde."
"Dit doet Feyenoord al jaren", aldus Bischop. "Transfervrije spelers met krasjes binnenhalen. Deze window komen ze ook weer bij namen als Hendrix uit, waarbij de hoop is dat ze weer hun oude niveau aantikken."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!