nieuws

Verrassingsbezoek Tina Turner aan Kunsthal Rotterdam

De Amerikaanse zangeres Tina Turner heeft vrijdag aan het begin van de avond onverwacht een bezoek gebracht aan de Kunsthal in Rotterdam. De 76-jarige zangeres en actrice nam een kijkje bij de tentoonstelling van fotograaf Peter Lindbergh.
Volgens Mariëtte Maaskant van de Kunsthal zijn Tina Turner en Peter Lindbergh al jaren met elkaar bevriend. "Het zegt veel over hun relatie dat ze helemaal naar Nederland was gekomen om de wereldpremière van zijn reizende tentoonstelling mee te maken."
Van Tina Turner hangen twee foto's in de overzichtstentoonstelling van Peter Lindbergh. Hij nodigde de popster persoonlijk uit. Het ging om een bliksembezoek, Turner landde vrijdag rond 16.45 uur op Rotterdam The Hague Airport en liep vervolgens samen met Lindbergh door de tentoonstelling. Rond 18.45 uur vertrok ze weer, met onbekende bestemming.
De tentoonstelling 'A different vision on fashion photography' werd vrijdag officieel geopend in de Kunsthal. Ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam was daarbij en een keur aan internationale topmodellen die Lindbergh ook had uitgenodigd.