nieuws

Trouwauto brandt uit, maar feest gaat door

Chantal en Wilco hadden hun bruidsreportage iets anders voorgesteld. Aan het einde van de fotoshoot bij een parkje in Lexmond begint ineens hun trouwauto te roken. Even later slaan de vlammen uit de klassieke VW-bus.
Fotograaf
was vrijdagochtend bijna klaar met zijn reportage. Hij wilde nog één foto maken, met daarop zowel het aanstaande bruidspaar als de blauw-witte oldtimer.
Maar de chauffeur kreeg de bus niet meer gestart. Plotseling kwamen er rookwalmen uit de trouwauto. Snel stapte iedereen uit.

Lichterlaaie

"Na de rook kwamen de vlammen", vertelt Van Mierlo. "En na een paar minuten stond de bus in lichterlaaie. De brandweer was er gelukkig snel, ik denk wel binnen vijf minuten."

Toch op tijd

De bus bleek niet meer te redden, maar de bruiloft wel. Chantal en Wilco zijn met de auto van de videograaf, die er ook bij was, naar de plechtigheid gereden. Ze waren nog ruim op tijd, vertelt Van Mierlo.

Vervangende bus

De fotograaf had nog een verrassing in petto. Hij plaatste een oproep op een besloten Facebookpagina en iemand stelde een soortgelijke VW-bus ter beschikking. "Alleen de kleuren waren net iets anders."