nieuws

Restaurant biedt minima maaltijd aan

Restaurant Keyf-i Terras in Rotterdam-Zuid trakteert eens per maand een gezin dat geen geld heeft om uit eten te gaan op een heerlijk diner. "We hopen dat andere restaurants dit voorbeeld volgen."
Het maandelijkse traktatiediner is een initiatief van Clara en Sjaak Sies, de grondleggers van de voedselbank, en de eigenaren van het Turkse restaurant. Vrijwilligers van de voedselbank nodigen iedere maand mensen uit om een avondje lekker uit eten te gaan.
"Ook mensen die bij de voedselbank komen, hebben wel eens iets te vieren", zegt Clara Sies. "Maar de meesten zijn al jaren niet meer uit eten geweest. Het is geweldig dat restaurant Keyf-i hen een diner aanbiedt."
Voor eigenaresse Betul Kaya is het de gewoonste zaak van de wereld. "We willen dat iedereen bij ons kan komen eten, niet alleen de mensen met veel geld", zegt ze.

Feest

En zuinig zijn ze niet, bij Keyf-i. Nathalie en haar zoons Brian en Kenji, voor de gelegenheid allebei in een chic overhemd, mogen eten en drinken wat ze willen.
"Fantastisch dat deze mensen dit doen", zegt Nathalie. "Het is jaren geleden dat ik in een restaurant heb gegeten. Dit is echt een feest voor ons."
Clara en Sjaak Sies hopen dat ook andere restaurants in Rotterdam eens per maand een gezin uitnodigen. "Hoe meer mensen in een moeilijke situatie er zo een avondje tussenuit kunnen, hoe beter."