nieuws

Vernielingen bij metrostation De Akkers Spijkenisse

Rond metrostation De Akkers in Spijkenisse is het in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw onrustig geweest. Bij meerdere winkels werden de ramen ingegooid. Ondernemers zijn al hele dag bezig om de schade te herstellen.
Een paar maanden geleden sloot de gemeente een eetcafé bij het metrostation vanwege drugshandel. Sindsdien zwerven groepjes hangjongeren door de buurt en vallen mensen lastig.
De meldingen van buurtbewoners variëren van intimiderend gedrag en geluidsoverlast tot vechtpartijen.

Confrontatie

Maandag kwam het tot een confrontatie met de politie. Agenten stuurden een groepje jongeren weg van de Zomerakker. Een van de jongeren weigerde te vertrekken. Pas toen de agenten aanstalten maakten om de jongen de straat uit te zetten, besloot hij alsnog weg te gaan.
Een kwartier later was het opnieuw raak. De jongeren waren terug op de Zomerakker en weer weigerde dezelfde jongen weg te gaan. Agenten besloten de 17-jarige Spijkenisser aan te houden. Ze werden daarbij gehinderd door anderen uit de groep.

Meer dan zat

Ondernemers en omwonenden zijn de overlast meer dan zat. Op sociale media wordt opgeroepen de daders hard aan te pakken.