nieuws

Krajicek: 'Komen nog paar mooie namen bij'

Rafael Nadal, Dominic Thiem en Nick Kyrgios komen in februari naar Rotterdam voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Dat maakte de organisatie vrijdag al bekend. "Maar er komen nog een paar mooie namen bij," zegt toernooidirecteur Richard Krajicek. "Nog minimaal één uit de top-10."
Voor de hand ligt dat Stanislas Wawrinka naar Rotterdam komt. Krajicek was tijdens het grasseizoen dit jaar even trainer van de tweevoudig Grandslam-winnaar. "Daar was hij heel blij mee. Het was leuk om hem zo te leren kennen en dat werk te doen. De relatie is goed, maar je moet een goede relatie niet mixen met business. Maar hij speelt graag in Rotterdam. Even onderhandelen nog, managers wachten nu nog even op uitslag van de US Open," aldus de winnaar van Wimbledon in 1996. Wawrinka staat zondag in New York in de finale tegenover Novak Djokovic, de nummer één van de wereld.
Uiteraard is Krajicek al blij met Rafael Nadal, de beste tennisser op gravel ooit. De Spanjaard, die veertien Grand Slams won in zijn loopbaan, was voor het laatst in 2009 actief in Rotterdam. "We hebben een tijdje moeten wachten. De laatste jaren heeft hij in Zuid-Amerika gespeeld omdat hij problemen had met zijn knieën, dus speelde hij liever op gravel. De knieën zijn weer goed, dus komt hij weer naar Rotterdam."