nieuws

Amateurvoetbal: Excelsior Maassluis speelt gelijk, Barendrecht ook

Excelsior Maassluis heeft zaterdag in eigen huis niet kunnen winnen van Katwijk. Het duel in de tweede divisie eindigde in 0-0. Ook in de wedstrijd tussen Jong FC Twente en Barendrecht bleef de brilstand 90 minuten op het bord staan. Jong Sparta verloor met 2-0 van Kozakken Boys.
Door de nederlaag blijven de Spartanen onderaan de ranglijst, met slechts twee punten uit vijf wedstrijden. Excelsior Maassluis en Barendrecht vinden we terug in de middenmoot van de tweede divisie. De Barendrechters haalden zes punten uit vijf wedstrijden en staan nu op de tiende plaats. Excelsior Maassluis heeft vijf punten uit vijf wedstrijden en staat daarmee elfde.

Derde divisie

ASWH heeft zaterdag duur puntverlies geleden tegen Quick Boys. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht begon de vijfde speelronde van de derde divisie als medekoploper, maar speelde met 2-2 gelijk. Daardoor staat ASWH nu tweede met elf punten uit vijf wedstrijden. Koploper FC Lisse maakte geen fouten en staat nu twee punten los.
SteDoCo ging op bezoek bij Jong FC Groningen. In het hoge noorden werd het 2-1 voor de thuisploeg. De ploeg uit Hoornaar staat na vijf wedstrijden op de twaalfde plaats in de derde divisie.

Hoofdklasse A

Spijkenisse deed goede zaken in de hoofdklasse. Op bezoek bij DFS werd het 3-0 in het voordeel van Spijkenisse. RVVH ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Ter Leede. Ook Smitshoek verloor op eigen bodem met 1-0 van Achilles Veen, dat nu de nieuwe koploper is. Ook Sliedrecht wist niet te winnen. De baggeraars gingen met 3-1 onderuit tegen Ajax. Zwaluwen hield een puntje over aan het duel met Argon, 1-1.
RVVH staat nu vijfde met zes punten uit drie wedstrijden. De Ridderkerkers hebben een wedstrijd minder gespeeld omdat Haaglandia onlangs failliet is gegaan en uit de competitie is gehaald. Spijkenisse staat op de zesde plaats met zes punten uit vier wedstrijden. Onderaan de ranglijst staan drie regioploegen. Zwaluwen heeft twee punten en bekleedt daarmee de dertiende plaats. Smitshoek en Sliedrecht hebben nog maar een puntje gehaald uit de afgelopen vier wedstrijden en staan daarmee onderaan in de Hoofdklasse A.