Excelsior na droomstart langs Heracles

Excelsior heeft zaterdag na twee opeenvolgende nederlagen de lijn van de uitstekende competitiestart weer doorgetrokken. Op het eigen Woudestein rekenden de Kralingers na een wervelende eerste helft af met Heracles Almelo: 3-1. Khalid Karami, Ryan Koolwijk en Fredy Ribeiro scoorden voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.
De thuisploeg kende een droomstart. Direct vanaf de aftrap zochten de Kralingers de aanval en dat resulteerde na 28 seconden in een snelle voorsprong. Op fraai aangeven van Nigel Hasselbaink was het de opgekomen Khalid Karami die zijn ploeg bekeken aan de leiding bracht: 1-0.
Na de vroege treffer bleef het een tijdje stil, maar Excelsior bleek effectief. Met bijna twintig minuten op de klok mocht Heracles-doelman Bram Castro namelijk opnieuw vissen. Een goed uitgevoerde counter eindigde met het terug leggen van Luigi Bruins op Ryan Koolwijk, die vanaf ongeveer achttien meter prachtig met links hard in de kruising schoot.
Ook de derde kans die de Rotterdammers kregen werd omgezet in een doelpunt. Bruins vond Fredy Ribeiro aan de rechterkant, die vervolgens rustig naar binnen kwam in het zestienmetergebied en de bal overtuigend in de verre hoek werkte: 3-0. Een goal van Hasselbaink in buitenspelpositie voorkwam even later nog erger voor de Almeloërs.

Aansluitingstreffer

Heracles wist bijzonder weinig in de melk te brokkelen. Verder dan een halve kans van Thomas Bruns voor rust en een vrije trap van invaller Mark-Jan Fledderus na de thee kwam de formatie van coach John Stegeman lang niet.
Toch kwamen de bezoekers halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. In de rebound was Vincent Vermeij trefzeker nadat voormalig Excelsior-speler Brandley Kuwas in eerste instantie op doelman Tom Muyters stuitte: 3-1.
Na de aansluitingstreffer begonnen de Heraclieden prompt te geloven in een resultaat. Onder andere met het inbrengen van oud-Feyenoorder Samuel Armenteros probeerden de bezoekers aanvallend meer te forceren. Brahim Darri miste van dichtbij echter een grote kans en ook Muyters was nog belangrijk.
In de slotfase probeerde Excelsior nog te profiteren van de ruimtes die ontstonden. Dat leidde twee keer bijna tot de 4-1, maar invaller Terell Ondaan had het vizier niet op scherp staan.