Feyenoord wint ook van ADO Den Haag

Feyenoord blijft ook na vijf competitiewedstrijden ongeslagen. Zondag werd in De Kuip met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen zetten de Rotterdammers op het goede spoor, maar door een late treffer van Ludcinio Marengo werd het alsnog spannend. Uiteindelijk bepaalde Karim El Ahmadi in blessuretijd de eindstand.
De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst begon sterk aan de wedstrijd. In een hoog tempo en met aanvallende intenties werd ADO Den Haag direct bij de keel gegrepen. Dat resulteerde na ruim vijf minuten bijna in de voorsprong, maar zowel Nicolai Jørgensen als Jens Toornstra kregen de bal er van dichtbij met kunst en vliegwerk niet in.
Even later kreeg ook Dirk Kuyt een goede mogelijkheid op de 1-0, maar de kopbal van de aanvoerder belandde over het doel van ADO-keeper Ernestas Šetkus. Na het sterke eerste kwartier van Feyenoord werden het een periode niet gevaarlijk. Aan de andere kant profiteerde Gervane Kastaneer bijna van Rotterdamse slordigheid. Hij schoot echter over.

Succesvolle minuut

Vervolgens sloeg de thuisploeg in de 33e minuut toe. Op aangeven van Toornstra schoot Kuyt op de paal, maar in de rebound wist hij de bal via de onderkant van de lat toch binnen te werken. Nog geen minuut later was het opnieuw raak. Toornstra passeerde zijn tegenstander door de benen en bediende Jørgensen, die koel afmaakte: 2-0.
In de tweede helft leek Feyenoord door te jagen en was het opnieuw Kuyt die bijna trefzeker was. De aanvaller zag zijn inzet op de lat belanden. Daarna hadden ook Steven Berghuis (schot) en Eric Botteghin (kopbal) het vizier niet op scherp staan, waardoor Feyenoord het zwakke ADO Den Haag nog altijd in leven hield.

Onnodige spanning

De hoop van de bezoekers op een resultaat groeide. Na grote kansen voor Wilfired Kanon en Aaron Meijers was het invaller Ludcinio Marengo die in twee instanties de aansluitingstreffer die in de lucht hing voor zijn rekening nam en zo de spanning terugbracht in de wedstrijd.
Mede door slecht uitgespeelde aanvallen van Feyenoord werd het nog daadwerkelijk spannend in De Kuip. Onder andere Jørgensen en de invallers Bilal Basacikoglu en Simon Gustafson waren dichtbij. Uiteindelijk viel het derde Rotterdamse doelpunt alsnog via Karim El Ahmadi.
Feyenoord blijft door de overwinning koploper in de eredivisie. De voorsprong op naaste belager PSV - dat volgende week zondag de tegenstander is - bedraagt twee punten. Eerst staat de kraker in de Europa League tegen Manchester United nog op het programma.