nieuws

Verkeersregelaar gewond na val van motorkap

Ambulance (archieffoto)
Ambulance (archieffoto)
Een 52-jarige verkeersregelaar uit Bergschenhoek is zaterdag gewond geraakt toen hij tijdens een sponsorevenement in Pijnacker van een motorkap viel. Dat gebeurde na een woordenwisseling met een 32-jarige automobilist. Die is opgepakt.
De verkeersregelaar was aan het werk vanwege de jaarlijkse 12 inch-race, een evenement waarbij volwassenen op kinderfietsjes tegen elkaar racen en zich laten sponsoren om geld op te halen voor goede doelen.

Langs de afzetting

Toen de bestuurder met zijn auto langs de afzettingshekken wilde rijden, sprak de man uit Bergschenhoek hem daarop aan. Volgens de politie kwam de verkeersregelaar vervolgens op de motorkap van de auto terecht. "Hoe dat precies is gebeurd, onderzoeken we nog. Daar moeten we beide partijen over horen", zei een woordvoerster zondag.
Met de verkeersregelaar op de motorkap reed de bestuurder vervolgens tegen het verkeer in over een rotonde. Na enkele meters viel de verkeersregelaar op de grond en brak daardoor zijn been. De auto reed door.

Arrestaties

De man uit Bergschenhoek is naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de bestuurder als twee 21-jarige inzittenden van de auto meldden zichzelf later bij de politie en werden aangehouden. De bestuurder, die uit Pijnacker komt, zat zondag nog vast, liet de politie weten.
De 12 inch-race zelf was overigens een succes: de deelnemers haalden ruim 140.000 euro op voor onderzoek naar kanker van het VUmc en voor stichting Het Vergeten Kind.