Sparta en FC Groningen in evenwicht: 1-1

Sparta heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet weten te winnen. In het hoge noorden kwamen beide teams niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zakaria El Azzouzi nam het enige Rotterdamse doelpunt voor zijn rekening. Hij scoorde nadat oud-Spartaan Mimoun Mahi zijn team op voorsprong had gezet.
FC Groningen begon sterker aan de wedstrijd. Het overwicht van de thuisploeg leidde al vroeg tot de openingstreffer. Eerst kopte Samir Memisevic nog op de lat, maar in de twaalfde minuut schoot voormalig Sparta-aanvaller Mimoun Mahi wel raak. Na veel gestuntel van beide ploegen schoot hij knap raak: 1-0.
Ruim vijf minuten later konden de Groningers genieten van de voorsprong, want geheel tegen de verhouding in kwam Sparta al snel op gelijke hoogte. Uit de counter was het Zakaria El Azzouzi die alleen op doelman Sergio Padt af ging en koelbloedig afmaakte: 1-1. Het betekende zijn eerste doelpunt in Rotterdamse dienst.
Ook in het restant van de eerste helft legden beide teams een vermakelijke pot op de mat. Zo was Sparta via Ryan Sanusi zelfs dichtbij de leiding. Een vrije trap van de Belg belandde echter op de lat. Aan de andere kant was Roy Kortsmit belangrijk met knappe reddingen en ook Padt voorkwam een goal van Loris Brogno.
De tweede helft was minder spectaculair. Onder andere Paco van Moorsel en Thomas Verhaar kwamen in de ploeg van trainer Alex Pastoor, maar het leverde geen nieuwe treffer op. Florian Pinteaux was het dichtst bij namens Sparta, maar na een lange rush was de afronding van de Franse linksback onvoldoende.
In de slotfase maakten de bezoekers het meeste aanspraak op drie punten. Er werd echter niet meer gescoord. Door het gelijkspel blijft Sparta negende in de eredivisie met zeven punten uit vijf gespeelde duels.