nieuws

Itchy Teeth (GB) in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd heeft het Londense kwartet Itchy Teeth over de vloer maandag. De boys zijn in Nederland voor een festival afgelopen zaterdag en wipten kort voor de terugreis via Calais naar huis nog even de studio van RTV Rijnmond in. Een uur lang in een soort tijdmachine met de psychedelische broertjes van The Beatles, on dope...
Volgens
Rolling Stones
-gitarist Ron Wood is
Itchy Teeth
de enige band die heden ten dage nog iets goed doet. De alternatieve Britse sixtiespopband leeft vanuit hun auto. Samen met hun Fenders, lp’s, fanzines en oranje drumkit trekken ze door Europa om overal muziek te maken. Door thuis alles achter zich te laten, kunnen ze zich volledig concentreren op het bandleven en uit iedere dag het maximale halen.
Met een goed verhaal kom je overal, zelfs in Rotterdam, zullen we maar zeggen...
Het afgelopen half jaar tekende Itchy Teeth een platendeal met Nederlandse indie label Four Twenty Records, en nam hun debuutalbum op, in een Duitse bunker in Hannover. Ook was er radio succes met desingle Time Machine en speelde de band drukbezochte shows in Italië, Duitsland en Nederland.
Het titelloze debuutalbum Itchy Teeth werd in één dag opgenomen en verscheen onlangs. De muzikanten speelden alles live in om zo goed mogelijk het gevoel van de band vast te leggen. Er staat een aantal ‘eerste takes’ op het album en hier en daar hoor je gekke geluiden of een noot die net niet gehaald wordt. Het is het soort charme waarItchy Teeth van houdt. De perfectie zit in de imperfectie, het motto van Live uit Lloyd ook.
In Live uit Lloyd leveren ze een staalkaart van hun songs met: Xav Clarke op gitaar en zang, Charlie Hannah op gitaar en zang, Big M. op bas en Oli Booker op drums.