nieuws

Molendijk: 'Miste de passie van Sliedrecht Sport in Frankrijk'

Spelverdeelster Inge Molendijk is na twee seizoenen in Frankrijk weer terug bij de volleybalvrouwen van Sliedrecht Sport. Haar missie is eenvoudig: prijzen pakken. Het hogere niveau in Frankrijk liet ze er graag voor achter: "Ik miste de vechtlust en de passie van Sliedrecht Sport."
Sliedrecht Sport leeft al een aantal jaar met de status van titelfavoriet. Toch greep het team van coach Matt van Wezel vorig seizoen naast alle prijzen. Op beslissende momenten lieten de speelsters het liggen, waarna de vrouwen als derde eindigden in de reguliere competitie en VC Sneek voor de tweede keer op rij met het landskampioenschap aan de haal zagen gaan.

Selectie

Na het afgelopen seizoen vertrokken enkele belangrijke speelsters uit Sliedrecht. Celia Diemkoudré en Marlies Wagendorp beproeven hun geluk in het buitenland, terwijl Angelique Vergeer is gestopt met topvolleybal. Tegenover hun vertrek staat onder meer de komst van enkele oude bekenden. Naast Molendijk is Esther Hullegie na één seizoen in België terug en ook Carlijn Ghijssen-Jans is na vele omzwervingen in binnen- en buitenland weer in De Stoep te bewonderen.
Molendijk, Hullegie en Ghijssen-Jans zijn alledrie speelsters die weten wat het is om prijzen te winnen, iets wat Van Wezel als een wezenlijke kwaliteit ziet, waar zijn team behoefte aan had. En met Molendijk als spil hoopt hij een versnelling hoger te kunnen spelen met zijn ploeg.

Prijzen

Molendijk zelf voelt zich alweer als een vis in het water in Sliedrecht. Na een seizoen bij Istres Provence Volley, waar ze tweede spelverdeelster was, en daarna Nancy, waar ze eerste spelverdeelster was en ook langer had kunnen blijven, voelt Sliedrecht als een warm bad.
Molendijk: "Ik ben twee seizoenen weg geweest, maar het voelt als drie maanden. In Frankrijk ging ik professioneel spelen, dus ik verwachtte nog meer vechtlust dan hier. Maar het was uiteindelijk meer zakelijk. En daar speelde ik om de play-offs te halen, hier speel ik om de prijzen. Daarom ben ik terug. Ik wil weer prijzen pakken."