nieuws

Verkiezing Leraar van het jaar Rotterdam van start

Sinds maandag kan iedereen stemmen voor de verkiezing van de Rotterdamse leraar van het jaar. De verkiezing kent tientallen genomineerden in zes verschillende categorieën: pedagogisch medewerker, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs en het lerarenteam van het jaar.
De gemeente Rotterdam en alle schoolbesturen van de stad organiseren de wedstrijd dit jaar voor de vierde keer om docenten in het zonnetje te zetten. Stemmen kan nog de hele week op
De uitslag volgt op 4 oktober.
Het tv-programma 7 minuten besteedt deze week aandacht aan de positie van docenten in het Rotterdams onderwijs en vooral hun motivatie.
"Het feit dat je kinderen iets kan leren, iets kan laten ontdekken, is eigenlijk het allerleukste", zegt Yvette Klein, onderwijzeres op de openbare christelijke basisschool Van Brienenoord en één van de genomineerden, maandag in het tv-programma.
"Dat is geweldig. Daarom ben ik juf, om ze van alles te laten ontdekken en om het beste uit ze te halen." Klein zit al 26 jaar in het onderwijs.