nieuws

'Driehonderd mensen van de bijstand naar werk in de bouw'

Een proef in Dordrecht om langdurig werklozen aan een baan in de bouw te helpen is zo succesvol dat er uitbreiding volgt in de rest van Zuid-Holland. Op die manier moeten driehonderd mensen uit de bijstand worden geholpen.
De bouwsector heeft maandag met een aantal gemeenten afgesproken om driehonderd werkopleidingsplekken beschikbaar te stellen voor mensen in de bijstand. Gemeenten op hun beurt verbinden aan bouwopdrachten de voorwaarde dat de aannemer een aantal stageplekken moet bieden.
In Dordrecht vonden de afgelopen tijd acht mensen een baan als bouwvakker. Een van hen is Robbin van Nugteren. Hij raakte een paar jaar geleden dakloos toen hij uit zijn anti-kraakwoning moest vertrekken. Hij verloor zijn uitkering en maakte ook zijn opleiding niet af.
Nu is Robbin op de weg terug. Hij kreeg weer een huis en start binnenkort een 2-jarige cursus als bouwvakker in de wegen en grondtechniek.
Zuid-Holland telt 58.000 mensen die laaggeschoold zijn en daarom moeite hebben om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren.