nieuws

11-jarig voetbalstertje in ziekenhuis na stomp

De 11-jarige Naomi uit Rotterdam dacht zaterdag een lekker wedstrijdje te gaan voetballen, maar eindigde die avond in het ziekenhuis. Aan het eind van de wedstrijd werd ze zo hard in haar zij gestompt dat er even werd gevreesd voor schade aan haar nieren. Gelukkig bleef het 'slechts' bij een gekneusde rib.
Volgens Naomi en haar gezinsleden Florien, Bart en Julia die langs de lijn stonden was het al geen fijne wedstrijd tegen Vv Hekelingen.
De meisjes onder de dertien jaar van het Rotterdamse Maasstad Tediro zijn geschrokken. Florien: "Het leek wel een rugbywedstijd. Duwen en trekken." Julia: "Ik zag een meisje door de lucht vliegen, die kon niet meer verder."

Stomp

Aan het eind van de wedstrijd loopt het uit de hand. Naomi: "Ik voelde een stomp in mijn zij, terwijl de bal heel ergens anders was. Dat was opzettelijk."
In de minuten die volgen gaat het verder mis. Florien: "Ze kwam lijkbleek van het veld. Ik werd even later de kleedkamer ingeroepen. Daar zag ik Naomi gillend van de pijn. Ze is geen aanstelster, typisch zo'n kind dat weken lang met een gebroken arm rondloopt." De pijn neemt niet af en een begeleider belt 112.
Sommige speelstertjes van Maasstad zijn inmiddels in tranen van de schrik. Volgens Bart worden ze uitgemaakt voor 'aanstellers en jankerds'. Ook hij krijgt de volle laag als hij de ambulance naar het voetbalterrein wil begeleiden.
Gelukkig blijkt alles in het ziekenhuis mee te vallen voor Naomi. Ze is inmiddels weer thuis met pijnstillers.

Afkeuren

Vv Hekelingen laat in een reactie weten geschrokken te zijn en het incident af te keuren. Op haar website neemt de club afstand van elke vorm van geweld tijdens of na de wedstrijd.
Op Radio Rijnmond belooft voorzitter Michel Smit een onderzoek in te stellen naar de dader of daders en eventueel over te gaan tot schorsing. Ook de voetbalbond KNVB zal onderzoek doen naar het incident.

Weer trainen

Inmiddels komt Naomi langzaam maar zeker op adem van alle consternatie. Ze is vastbesloten om maandagavond voorzichtig een balletje te trappen tijdens de training. In elk geval zal de training van de meisjes van Maasstad Tediro beginnen met een goed gesprek om alles een plek te geven.