nieuws

Samenscholingsverbod rond metrostation in Spijkenisse

Spijkenisse heeft een samenscholingsverbod ingesteld voor het gebied rond metrostation De Akkers. Ook gaat de politie meer surveilleren om eventuele overlast in de kiem te smoren.
''Dat stellen we in omdat we willen dat mensen zich veilig kunnen voelen en niet geïntimideerd door groepen die hier hangen'', aldus burgemeester Salet maandag tegen RTV Rijnmond.
De overlast in de wijk is de laatste maanden toegenomen, nadat een eetcafé de deuren moest sluiten vanwege drugshandel.

Confrontatie

Een week geleden kwam het tot een confrontatie van de jongeren met de politie. Agenten stuurden een groepje weg van de Zomerakker. Een van de jongeren weigerde te vertrekken. Pas toen de agenten aanstalten maakten om de jongen de straat uit te zetten, besloot hij alsnog weg te gaan.
Een kwartier later was het opnieuw raak. De jongeren waren terug op de Zomerakker en weer weigerde dezelfde jongen weg te gaan. Agenten besloten de 17-jarige Spijkenisser daarop aan te houden. Ze werden daarbij gehinderd door anderen uit de groep.

Vernielingen

Afgelopen weekend gooide een groep van zo'n tien jongeren de ramen in bij meerdere winkels. Ook werd zwaar vuurwerk naar binnen gegooid.