nieuws

Personeel Rotterdamse zorginstelling Laurens voert actie

Medewerkers van zorginstelling Laurens in Rotterdam voeren dinsdag actie. Ze zijn kwaad over een nieuwe ontslagronde. Tweehonderd mensen dreigen hun baan te verliezen.
Volgens het personeel is een reorganisatie onverantwoord, omdat ze basiszorg niet meer kunnen garanderen. "De bodem is bereikt. Ze moeten investeren in plaats van snijden", legt Cihan Lacin van vakbond FNV uit.
Als de reorganisatie toch doorgaat en de werkdruk toeneemt, vreest het personeel voor fouten, hygiëne, veiligheid en toezicht.
Stiptheidsacties
Het personeel houdt op meerdere zorglocaties korte werkonderbrekingen. Naast de zogenoemde stiptheidsacties gaan ze op de foto met een bord waarop hun eisen voor de werkgevers staan.
De acties van dinsdag zijn volgens FNV pas het begin. Als er geen verbetering komt, worden de acties groter. De vakbond gaat vrijdag met het bestuur van Laurens om de tafel zitten.
Financieel moeilijk
FNV begrijpt dat Laurens financieel in zwaar weer verkeert, maar volgens Lacin kan de zorg niet meer draaiende worden gehouden. "Dat wordt erkend door inspectierapporten en verscherpt toezicht."