nieuws

Verlamde ALS-patiënt zwemt duizenden euro's bij elkaar tijdens City Swim

De compleet verlamde ALS-patiënt Jan Kramer uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft dit weekend tijdens de Amsterdam City Swim een paar duizend euro bij elkaar gezwommen voor Stichting ALS. Hij wil het onderzoek naar de spierziekte vooruit helpen.
De Ambachter kon de 2 kilometer door de troebele grachten afgelopen jaren nog zelf zwemmend overbruggen, maar zondag moest een hulpploeg hem in een speciale constructie over de finish trekken.
Luid toegejuicht door het massaal toegestroomde publiek en onder de bezielende begeleiding van zijn vrouw, twee jonge kinderen en bekende zwemmers als Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo volbracht Kramer de loodzware uitdaging.
Ondanks zijn spierziekte zwom en fietste Kramer afgelopen jaren al tonnen bij elkaar voor Stichting ALS. Nadat de slopende ziekte in 2013 bij hem werd gediagnosticeerd, gaat zijn gezondheid zienderogen achteruit.
Maar zolang er hoop gloort, blijft Kramer strijdbaar en probeert hij met zijn niet zieke companen geld op te halen voor onderzoek naar ALS.