nieuws

Pete Lincoln (GB) in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd ontvangt dinsdag de Britse zanger en muzikant  Pete Lincoln. De zestiger kwam onlangs met een tweede soloplaat maar is ook bekend van zijn samenwerking met Sir Cliff Richard (in Ahoy gespeeld), Tina Turner, Shakin' Stevens, zong in Sailor en toert nog altijd met The Sweet. In Live uit Lloyd hoor je het allemaal...
11 jaar oud was
Pete Lincoln
toen hij voor het eerst een gitaar vast had en heeft hem eigenlijk sindsdien niet meer losgelaten. Hij heeft inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend als singer - songwriter, gitarist en bassist – zowel in de studio als op het podium.
Ook solo staat Pete Lincoln (echte naam) bijzonder sterk in zijn muzikale schoenen. In 2013 bracht hij zijn eerste album ‘Soul Searching’ uit. Eerder dit jaar verscheen zijn tweede plaat ‘Heartbeat’. Tussendoor verscheen nog een album vol bekende songs die door Pete worden gespeeld en gezongen. Al het materiaal is op plaat verkrijgbaar en uiteraard ook op Spotify te horen.
Binnenkort gaat Pete weer met The Sweet op pad, mét de originele gitarist Andy Scott nog steeds in de gelederen, en mogelijk doet hij volgend jaar ook Nederland én Live uit Lloyd aan met de fameuse glitterband uit de jaren 70.
Pete treedt half oktober weer solo in Nederland op. Data op zijn website maar sowieso in Haps (13 oktober) en in Hilversum (15 oktober)