nieuws

Scapino Ballet viert 70 jarig bestaan met pop en acrobatiek

Het Rotterdamse Scapino Ballet viert haar 70ste verjaardag samen met muzikanten van popband de Nits en acrobaten van Codarts. Dat lijkt misschien en vreemde combinatie maar het Scapino Ballet is àltijd al onderscheidend geweest.
De jubileumvoorstelling wordt gegeven op het terrein van het vroegere Ferro Dome. De oude, opvallende, gasopslagtank ligt er nog net zo rauw en onaangetast bij als vroeger. En dat is precies wat het Scapino Ballet voor ogen heeft met haar liefde voor excentrieke, grensverleggende producties.
Choreograaf Ed Wubbe: "Dat hoort bij ons en deze voorstelling is daar ook een voorbeeld van. We gaan niet terugblikken, we gaan vooruit kijken. Dat hoort bij Rotterdam."

Ting

De naam van de jubileumproductie van het scapino ballet is "TING!" Ed Wubbe:" Ting is de titel van een nummer van de Nits, maar een 'ting' is voor mij ook - 'ting'-, alles kan zomaar in één 'ting' veranderen."
"Het gaat over de wereld die in beweging is. Over alle prachtige dingen die je onverhoeds tegenkomt. maar ook over de donkere dingen van de wereld."

Samenwerking

In de voorstelling spelen 24 dansers, geleid door live muziek van de Nits en vijf jonge circusartiesten. Henk Hofstede van de Nits; "In deze voorstelling is voor ons geen ruimte voor improvisatie."
"Het ballet is heel strak gericht op de gegevens van de muziek en dat is nieuw voor ons. Maar wel goed om ook eens te ondergaan."
'TING! is van 15 september t/m 9 oktober exclusief te zien in de Ferro Dome in het Rotterdamse vierhavens gebied.