nieuws

Affaire met ambtenaar kost Barendrechtse wethouder de kop

Een meerderheid in de gemeenteraad vond de excuses van de wethouder onvoldoende
Een meerderheid in de gemeenteraad vond de excuses van de wethouder onvoldoende
De liefdesaffaire van wethouder Leon van Noort heeft hem zijn carrière in de Barendrechtse politiek gekost. Dinsdagavond hield de VVD'er de eer aan zichzelf nadat een motie van wantrouwen was ingediend.
Van Noort heeft een relatie met een ambtenaar van de gemeente. De aanvankelijk verzwegen affaire leidde tot frictie tussen de wethouders onderling. De vertrouwensbreuk werd deze week door bemiddeling gelijmd.
Maar een meerderheid in de gemeenteraad van Barendrecht vond de excuses van Van Noort onvoldoende en dreigde een motie van wantrouwen te steunen. Daarop gooide de wethouder de handdoek in de ring.
Kort voor zijn vertrek legde Van Noort een korte verklaring af. "Een jaar geleden, op 1 oktober 2015, ben ik aan het werk gegaan in Barendrecht. Ik ben met mijn kinderen naar Barendrecht verhuisd, omdat u dat wenste. Ik heb veel opgegeven voor deze functie. Er is iets moois ontstaan, in die zin dat ik verliefd ben geworden op een ambtenaar."
Van Noort was vijf jaar lang gemeenteraadslid in Lansingerland. Op het moment dat hij naar Barendrecht kwam, was hij al gescheiden van zijn vrouw. De ambtenaar met wie Van Noort een affaire begon, is inmiddels overgeplaatst.