nieuws

'Mishandeling? De kinderen deden het zelf!'

Vrouwe Justitia (archieffoto)
Vrouwe Justitia (archieffoto)
Justitie heeft 2 1/2 jaar cel geëist tegen een Rotterdams stel, vanwege de jarenlange mishandeling van een kind. De verdachten zijn de vader en de stiefmoeder.
Het slachtoffer had op 7-jarige leeftijd letsel en littekens over zijn hele lichaam. Hij zou onder meer tegen de muur zijn gegooid.
Volgens de verdachten waren de mishandelingen een plan van het kind en zijn oudere broer. Het jongetje liet zich slaan door zijn broer, zodat zij hun stiefmoeder de schuld konden geven. Volgens justitie blijkt uit onderzoek dat de kinderen het letsel nooit zelf kunnen hebben veroorzaakt.
Bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling, AMK, waren al meerdere meldingen binnengekomen over mishandeling. Ook de school en de oma van de jongen hadden aan de bel getrokken.
De kinderen zijn twee jaar geleden al uit huis geplaatst. De vader zei woensdag op de zitting dat hij zijn zoons niet meer wil zien, omdat hij 'klaar met ze is.'
Officier justitie Woei-A-Tsoi vergeleek de zaak met het sprookje van Assepoester, met de boze stiefmoeder. "Alleen was het voor de kinderen bepaald geen sprookje."
De 31-jarige stiefmoeder denkt dat de familie van haar vriend de kinderen heeft opgestookt. "Het is een Hindoestaanse kwaal. Ze gunnen het me niet."
Beide verdachten hebben een paar dagen vastgezeten, maar zijn alweer een tijdje op vrije voeten. De rechter in Rotterdam doet over twee weken uitspraak.