nieuws

DUDE in Live uit Lloyd

De vier mannen van de band Dude maakten allemaal al hun kilometers in de muziekscene in Nederland, in bands als Moonflower, Time Bandits, Kanis, in theaterproducties, in clubs, in kroegen, kortom: maak je borst maar nat. Dude gaat met alle ervaring terug naar de rootsrock, de vuige rock 'n roll en dat levert een vette, strakke, nieuwe band op. Live uit Lloyd heeft het primeurtje...
Drummer
Jean Monsou
en zanger-gitarist
Jan Kanis
speelden in de jaren 90 in de band
Moonflower.
Eind jaren ' 90 ging ieder zijn eigen weg, maar de mannen zijn altijd muziek blijven maken. Medio 2012 kwam het tot een nieuwe samenwerking. Kanis had wat liedjes geschreven en het tweetal besloot deze op te nemen in de studio van Monsou. Deze sessies waren dermate vruchtbaar dat er al snel genoeg songs voor een album waren.
Vervolgens moest er natuurlijk een band gevormd worden: deze songs verdienen het om live voor publiek gespeeld te worden. Een bassist werd gevonden in de persoon van Francesco Colella. Last but not least werd gitarist-zanger Marcel de Groot aangetrokken, de 'zoon van' die de laatste jaren met tal van artiesten door het land trok en vanaf half november ook weer met een eigen programma gaat toeren (getiteld#Held). Zo deed Marcel theatertournees met o.a. Maarten van Roozendaal en met zijn vader Boudewijn de Groot, Beatrice van der Poel en vele anderen.
DUDE is klaar om de podia te bestormen: gewapend met een mini-album Give it Back vol pakkende en meeslepende rocksongs, met een eigentijdse sound en een opvallend hoog energieniveau en spelplezier! Check die gasten als ze in de buurt zijn: Dude... dochters sluit je moeder op!
Met Jan Kanis - zang, gitaar, Jean Monsou - drums, zang, Marcel de Groot - gitaar, zang en Francesco Colella - bas, zang.