nieuws

Kuyt: 'United is een persoonlijke rivaal gebleven'

De wedstrijd van donderdag tussen Feyenoord en Manchester United is een speciale voor Dirk Kuyt. De aanvoerder speelde zes jaar voor Liverpool, de aartsrivaal van de Engelse topclub. Kuyt: "Manchester United is voor mij altijd een persoonlijke rivaal gebleven", zo spreekt hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel in de Europa League.
"Als voetballer heb je niet veel tijd om terug te kijken, dus dat heb ik ook niet veel gedaan. Maar op momenten zoals deze, schieten er veel herinneringen naar boven. Er begint het een en ander te borrelen en je probeert om nog een keer succesvol tegen ze te zijn", spreekt Kuyt, die ooit een hattrick maakte tegen
The Red Devils
.
Feyenoord's aanvoerder herhaalde nog maar eens de doelstelling van Feyenoord in Europa. "De groepsfase overleven. Dat is duidelijk. We hebben hard gevochten om in Europa te spelen. Feyenoord hoort hier thuis. Natuurlijk hebben we een jonge ploeg met weinig ervaring, maar er zijn wedstrijden die we Europees benaderen, zoals tegen Ajax vorig jaar."