nieuws

Bedenker ADO-knuffelberen-actie blijft liever anoniem

Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam heeft de bedenker van de knuffelberen-actie gevonden. Medewerkers van het ziekenhuis wilden de persoon bedanken die als
eerste met het idee kwam om tijdens de wedstrijd Feyenoord-ADO knuffels in het vak met zieke kinderen te gooien.
Afgelopen zondag lieten de ADO-supporters in de 12e minuut zich van hun beste kant zien. Honderden knuffels belandde met een vrije val in vak G.
Daar zaten ruim duizend zieke kinderen en hun medisch begeleiders die traditiegetrouw één keer in het jaar door Feyenoord worden uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen.

Idee

Trots en zonder ook maar enig gevoel van gêne kwamen ADO-fans de Kuip binnen met een knuffel in handen. Zij wisten wat er in de 12e minuut te gebeuren stond. De indrukwekkende actie maakte een massaal applaus los in de Rotterdamse Kuip.
Het Sophia Kinderziekenhuis heeft woensdagmiddag voor het eerst contact gehad met de man-van-het-eerste-uur. Hij wordt uitgenodigd om langs te komen in het ziekenhuis en zal beladen met tekeningen van kinderen weer weggaan, belooft evenementencoördinator Annelies Blom van het Sophia kinderziekenhuis.