nieuws

Motorcrossmeisje uit Sliedrecht blijft alle jongens voor

Nog nooit eerder werd een meisje Nederlands Kampioen motorcross. Komend weekend kan het toch gebeuren. De 9-jarige Lotte van Drunen uit Sliedrecht staat er in de 50cc klasse bijzonder goed voor en is vaak sneller dan alle jongens die meedoen.
Komende zondag wordt in Noord-Brabant de laatste wedstrijd van het seizoen gereden. Lotte staat 22 punten voor op de nummer 2 en ze maakt dus veel kans op het binnenslepen van de titel.
De kamer van Lotte staat sowieso vol prijzen.. ieder weekend weer komt er een beker bij. Want de jongens kunnen haar niet bijhouden.
Ze is tijdens wedstrijden niet te missen in haar knalroze motorpak. En haar trotse vader is er altijd bij. “Lotte begon met de sport toen ze nog maar 4 was. Haar broers en ik hebben haar aangestoken met het motorcross-virus. En ze is echt scherp en snel en ze traint er ontzettend hard voor!”, aldus Jurriën van Drunen.
Lotte is sowieso wel een stoere meid. “Ik val wel eens, maar ik draag bescherming, dus ik ben niet bang. Op school worden ze er wel eens gek van dat ik het steeds over motorcross heb!”