nieuws

Mourinho: 'Feyenoord is groter dan die paar honderd'

José Mourinho baalt van het feit dat Feyenoord en zijn ploeg Manchester United het donderdag in een halfleeg stadion tegen elkaar moeten opnemen. De manager van de Engelse topclub had de eerste groepswedstrijd van de Europa League graag in een volle Kuip gespeeld. "Er is geen speler en trainer die in een leeg stadion wil spelen."
De coach uit Portugal is zich bewust van de gebeurtenissen die zich rondom de Europese wedstrijden van Feyenoord tegen AS Roma in het seizoen 2014/2015 plaatsvonden, zo laat hij weten op de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Rotterdammers: "Ik herinner mij wat er gebeurd is tegen AS Roma en in de stad Rome zelf, maar ik denk niet dat dit Feyenoord is. Feyenoord is groter dan een paar honderd mensen die zoiets veroorzaken."
"Het zijn de clubs die hiervoor worden gestraft. De spelers zullen er morgen voor worden gestraft, evenals Giovanni (van Bronckhorst, red.) en ik. Gelukkig is het niet helemaal leeg. Ik heb hier eerder een oefenwedstrijd gespeeld en ik weet dat de sfeer goed zal zijn. Dat is wat we willen", aldus Mourinho, die met Chelsea in 2006 en in 2007 oefende in Rotterdam.
Feyenoord - Manchester United begint donderdag om 19:00 uur. De wedstrijd is uiteraard live te volgen in een uitzending van Radio Rijnmond Sport, die een uur eerder begint. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop zijn de verslaggevers ter plaatse.