nieuws

Engelse media zien kansen voor Feyenoord

Manchester United gaat het donderdag in de eerste groepswedstrijd van de Europa League tegen Feyenoord niet makkelijk krijgen, zo verwachten twee gerenommeerde journalisten die de Engelse topclub van nabij volgen. "Feyenoord doet het goed, dus het wordt een interessante test voor United."
"Het wordt moeilijk voor Manchester United, want de Europa League is een competitie waar ze liever niet in spelen. Ze spelen liever in de Champions League", zegt James Cooper van
Sky Sports
. "Toch zal José Mourinho het toernooi graag nog een keer willen winnen. Hij kan bovendien de eerste trainer worden die met United de Europa League verovert."
David McDonnell van de Daily Mirror is het eens met zijn collega. "Manchester United zal in een ongebruikelijke samenstelling spelen. Dat wordt niet makkelijk. Ik voorspel een gelijkspel of zelfs een overwinning voor Feyenoord. United benadert de Europa League met zoveel mogelijk respect, maar het winnen van de Premier League is veel belangrijker."

Sterren

Namens de recordkampioen van Engeland zal Wayne Rooney niet in actie komen tegen Feyenoord. Het is de vraag of topspelers als Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba wel minuten krijgen. "Mourinho heeft veel opties, maar ik denk dat het publiek alsnog veel sterren in actie gaat zien. United heeft namelijk iets goed te maken na de nederlaag tegen Manchester City van afgelopen zaterdag. Dat kan weleens nadelig zijn voor Feyenoord", vervolgt Cooper.
"Het zou Manchester United goed uitkomen als ze Zlatan Ibrahimovic niet hoeven te gebruiken. Hij is een speler op leeftijd en heeft net als Rooney ook zijn rust nodig", aldus McDonnell tegenover RTV Rijnmond. "Ik verwacht ook dat Pogba op de bank begint. Mourinho zal spelers de kans geven die nog niet veel gespeeld hebben dit seizoen."
De reporters weten een klein beetje van het huidige Feyenoord. "We kennen allemaal Dirk Kuyt en Brad Jones, die bij Liverpool hebben gespeeld. Kuyt is natuurlijk geen fan van Manchester United", weet Cooper. "Feyenoord is koploper en heeft nog maar twee tegendoelpunten, dus het zal geen gemakkelijke opgave worden voor United."