nieuws

Dwangsom dreigt voor 'koppige' Rotterdamse privékliniek

Archieffoto
Archieffoto
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een dwangsom opgelegd aan een Rotterdamse privékliniek. Als het bedrijf niet stopt met het verlenen van zorg, moet per dag een boete van 2500 euro worden betaald.
De kliniek aan de ’s-Gravenweg kreeg in maart opdracht het werk stil te leggen. Dat gebeurde toen de Inspectie voor de Gezondheidszorg ontdekte dat het nodige mis was bij het bedrijf. Zo waren medicijnen over de houdbaarheidsdatum en werden dossiers niet goed bijgehouden.
Bij een nieuwe inspectie in juni bleek dat de kliniek gewoon doorging met het verlenen van zorg. Zelfs tijdens het bezoek van de Inspectie zou een patiënt zijn behandeld. Daardoor hangt de kliniek nu een dwangsom boven het hoofd, die kan oplopen tot 25.000 euro.
De exploitanten van de kliniek zouden tegen de inspecteurs hebben gezegd niet van plan te zijn de zorg te staken. ''Zij waren van mening dat het bevel niet op hen meer rustte, omdat zij als zzp'ers aan het werk waren'', aldus de inspectie in een rapport.