nieuws

Ondaan nuchter: 'Mijn tijd komt wel'

Het duel zaterdagavond tussen Willem II en Excelsior is bijzonder voor Terell Ondaan. De 23-jarige aanvaller speelde drie seizoenen voor de Tilburgers, maar staat nu onder contract bij de Kralingers. Bij Excelsior komt Ondaan dit seizoen nog maar weinig in actie. "Mijn tijd komt wel. Ik wacht gewoon op het juiste moment'', aldus de vleugelaanvaller.
Bij Willem II kampte Ondaan in zijn laatste seizoen met veel blessureleed. Nu werkt hij hard om weer terug te keren op zijn oude niveau. ''Ik dacht eerlijk gezegd dat ik nooit meer zou lopen. Nu is het gewoon weer super fit worden, zoals ik was'', aldus de aanvaller die in het seizoen 2015/2016 slechts één keer scoorde.
Na vijf speelronden staan de Kralingers met drie overwinningen op zak op een keurige zesde plaats. Toch vindt Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag het nog te vroeg om te zeggen waar zijn team dit seizoen gaat eindigen. ''We zijn pas vijf wedstrijden onderweg. Na tien tot twaalf duels kan je pas zeggen hoe het gaat lopen'', aldus de coach van de Kralingers.
Excelsior kan in het duel tegen Willem II niet beschikken over de nieuwe spits Mike van Duinen. De aanvaller kampt met een enkelblessure. Ook Stanley Elbers is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen de Tilburgers. Verdediger Arghus is er sowieso niet bij. De Braziliaan is voor twee wedstrijden geschorst, nadat hij zijn tegenstander natrapte in het verloren duel met Jong Excelsior tegen Jong NAC Breda (0-1).
Zaterdagavond 17 september om 20.45 uur speelt Excelsior in Tilburg in de competitie tegen Willem II. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.