nieuws

Man neergestoken na ruzie Witte de Withstraat

Een ruzie in het Rotterdamse uitgaansleven begint op de Witte de Withstraat. Twee groepen mannen doen onvriendelijk tegen elkaar. Het lijkt met een sisser af te lopen. Tot ze elkaar weer tegen komen op de Eendrachtsweg....
Deze zaak bestaat uit drie hoofdstukjes. Het begint tamelijk onschuldig maar eindigt met het neersteken van een 20-jarige man uit Zwijndrecht. Het is in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli. Uitgaansavond dus vrij druk op de Witte de Withstraat in Rotterdam.
Een Noord-Afrikaanse jongen zit op het terras. Er komt een groep Aziatische mannen langs en de Noord-Afrikaanse man maakt racistische opmerkingen. De groep pikt dit niet en gaat verhaal halen bij de man. Die rent hierop de wijk in.
Het lijkt met een sisser af te lopen maar de Noord-Afrikaanse man komt terug. En dit keer gaat hij een stap verder.
Hij pakt een steen gooit die richting de groep. Hij raakt daarbij een fiets en een auto maar er worden geen personen geraakt. De Noord-Afrikaanse jongen rent een grillroom binnen en verstopt zich op het toilet.
Het lijkt opnieuw met een sisser af te lopen. Er is een steen gegooid en de Noord-Afrikaanse jongen is weer gevlucht. Hij verstopt zich op het toilet maar niet voor lang.
De groep Aziatische jongens gaat naar huis en ze lopen richting hun auto die op de Eendrachtsweg geparkeerd staat. Daar duikt de Noord-Afrikaanse jongen weer op. Er ontstaat een vechtpartij. Hier trekt de Noord-Afrikaanse jongen een mes en steekt een 20-jarige jongen uit Zwijndrecht neer.
De Noord-Afrikaanse jongen staat op beeld. Hij heeft een Adidas-shirt aan. De politie is op zoek naar hem.
Heeft u tips voor de politie? Bel 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.