nieuws

Omrijden overbodig door nieuwe Peursumsche Vlietbrug

Omrijden hoeft niet meer in Giessenburg, want de nieuwe Peursumsche Vlietbrug is geopend. Het vervangen van het bouwwerk heeft meer dan zeven maanden geduurd.
Tijdens de werkzaamheden konden er geen auto's over de noodbrug die tijdelijk was neergelegd. Daardoor moesten sommige mensen wel 22 kilometer omrijden om in het dorp te komen.

De opening van de brug is gedaan door dezelfde vrouw die de oude brug in 1950 ook opende: Irma van Harten. Als driejarig meisje knipte ze destijds het lint door. Hoewel ze de nieuwe brug mooi vindt, mist ze de oude brug wel. "De vorige brug was mijn brug. Zo noemde ik hem ook, omdat ik hem geopend had," vertelt ze.

Winkeliers tevreden

Vooral de winkeliers zijn opgelucht dat de brug klaar is. "Na de acht maanden dat die dicht is geweest krijg je weer de terugkoppeling van de klanten dat ze erg blij zijn dat ze niet meer om hoeven te rijden naar het dorp," licht supermarkteigenaar en voorzitter van de ondernemersvereniging Remon de Kreij toe.
De winkeliers hebben 300 'goodie bags' uitgedeeld aan mensen die aan de andere kant van de brug wonen, om te laten weten dat de brug weer open is.

Een eeuw


Voorlopig hoeven de winkeliers niet bang te zijn dat hun klanten om moeten rijden, de nieuwe Peursumsche Vlietbrug moet zo'n 100 jaar mee gaan.