nieuws

Gudde: 'Maatregelen maken indruk bij UEFA'

Eric Gudde zit donderdag met gemengde gevoelens in De Kuip. De algemeen directeur van Feyenoord is trots dat hij met de Rotterdammers een club als Manchester United mag ontvangen in de Europa League, maar weet tegelijkertijd dat hij met zijn mede-directieleden pijnlijke maatregelen heeft moeten treffen.
Tijdens de wedstrijd zijn de parterrevakken gesloten en hangen er netten rondom het veld. "Zoals Dirk Kuyt zei: de directie baalt hier misschien het meest van. We hebben stenen in onze maag gehad, omdat een paar honderd mensen dit veroorzaakt hebben. Je wordt niet vrolijk van de impact die het heeft", zegt Gudde tegenover
RTV Rijnmond
.

Belangen

"Het ziet er niet uit zoals ik wil. Ik heb liever zoals het hoort te zijn: een vol stadion met een waanzinnige sfeer", vervolgt de beleidsbepaler van de Rotterdamse club. "Normaalgesproken let ik alleen op het voetbal, maar het zal nu anders zijn. De belangen van de club zijn zo verschrikkelijk groot qua imago. Zowel sportief als financieel. Het kost de club ongeveer vijf ton per wedstrijd. Daar hadden we veel mooie dingen mee kunnen doen."
Ook de Europese voetbalbond UEFA is op de hoogte van de maatregelen die zijn getroffen. "Vooral de economische impact die het heeft maakt indruk bij de UEFA. Er moest alleen iets aangepast worden vanwege de tv-registratie", vertelt Gudde. "Het zou onvoorstelbaar zijn als iemand de club in diskrediet wil brengen. Zeker na alles wat er de afgelopen weken over is gezegd. Dat kan geen Feyenoorder zijn", aldus de algemeen directeur.

Vaantje

De Feyenoord-supporters die een kaartje hebben bemachtigd voor het Europese duel met Manchester United, kregen donderdag bij binnenkomst in De Kuip allemaal een vaantje. Met dat kleine aandenken wil de Rotterdamse club de supporters bedanken dat ze toch naar het stadion zijn gekomen, ondanks alle extra veiligheidsmaatregelen en de problematische verkoop van de kaartjes.