nieuws

Capelle wil vluchtelingen spreiden over gemeente

Mient
Mient
Capelle aan den IJssel gaat vooralsnog geen grote groepen asielzoekers met verblijfsvergunning onderbrengen op een enkele locatie. De gemeente wil de zogeheten statushouders plaatsen in woningen die verspreid zijn over de hele stad.
Het gemeentebestuur was aanvankelijk van plan veertig vluchtelingen onder te brengen in de Mientfabriek. Dat leidde tot veel verzet van omwonenden. Het plan sneuvelde uiteindelijk toen coalitiepartij Leefbaar Capelle het torpedeerde.
De gemeente liet donderdag weten dat er definitief geen vluchtelingen in het pand komen. Een werkgroep kijkt naar mogelijkheden om statushouders elders onder te brengen. De gemeente moet dit jaar zo'n 168 statushouders huisvesten.

'Leer-werkplaats'


Andere plannen voor de Mientfabriek gaan wel door. In het gebouw moet een 'leer-werkplaats' worden gevestigd. Dat idee is volgens de gemeente wel positief ontvangen.
''Het idee is om een omgeving te bieden waarin kleine beginnende of bestaande bedrijven zich vestigen, met als doel om niet alleen de eigen bedrijfsactiviteiten uit te voeren, maar ook om een leeromgeving te zijn voor ambachtslieden'', aldus het college.