nieuws

Kuyt: 'Pogba ging steeds harder schelden'

Dirk Kuyt was na afloop van Feyenoord - Manchester United in extase. De aanvoerder van de Rotterdammers zorgde met zijn ploeg voor een stunt door in de eerste groepswedstrijd van de Europa League met 1-0 te winnen van de Engelsen. "Dit is geweldig voor Feyenoord. Je merkt het aan alles", zegt Kuyt.
"Na het laatste fluitsignaal ging het stadion tekeer. Iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt was in extase. Hoe kan je in Europa beter beginnen dan in de eigen Kuip te winnen van een topclub als Manchester United", vervolgt de captain. "We hebben geduldig en in een bepaalde compactheid gespeeld. Als je te enthousiast te begint, dan loop je in het mes."
Naarmate de wedstrijd vorderde groeide het vertrouwen bij Feyenoord. "Je weet dat als het 0-0 blijft je nog één of twee kansen krijgt. Als je daarin kunt killen, dan kan je de wedstrijd gewoon winnen. Als je dan met zo'n mooie aanval via de goal van Tonny (Vilhena, red.) het af kan maken, dan is dat een geweldig gevoel."
"We zijn op het middenveld het gevecht aangegaan. Ik heb Pogba een aantal keren horen schelden en toen het rust was hoorde ik hem nog harder schelden. Hij riep dingen die niet goed gingen, dus dan deden wij in ieder geval iets goed", aldus Kuyt.