nieuws

Elk uur nieuwe liedjes vanaf de Laurenstoren

Binnenkort klinken om het hele en halve uur nieuwe liedjes vanaf de Laurenstoren in Rotterdam. Muzikant Woes Ploem componeerde het winnende liedje van de wedstrijd Een Liedje voor de Laurenstoren. Zijn lied klinkt straks een half jaar lang door de stad.
De Beiaardier van Rotterdam Richard de Waardt speelde het lied donderdagavond voor het eerst. "Het is een echt versteek, zoals we in vaktermen zeggen", reageert De Waardt. "Ik denk dat je dit lied niet snel zat wordt." En dat is mooi meegenomen, omdat dit lied de komende tijd tussen 10:00 en 22:00 uur elk heel uur te horen is.
De andere grote winnaar van de wedstrijd, die werd georganiseerd door online tijdschrift Vers Beton en Stichting Stadsmuziek, is groep 5/6 van de Jacob Marisschool. De kinderen kregen de meeste online stemmen voor hun lied 'Hand in hand' en wonnen daarmee de publieksprijs.
Op het dak van de Laurenstoren zongen de kinderen hun eigen uitbundig lied mee. Hun Hand in hand is komend halfjaar op elk halve uur te horen vanaf de Laurenstoren. Ook de liedjes van de andere 10 genomineerden werden donderdag door Richard de Waardt gespeeld op de kerktoren.