nieuws

Rotterdammer alsnog 15 jaar cel in voor misbruik dochters

Archieffoto
Archieffoto
Een 62-jarige man uit Rotterdam moet alsnog vijftien jaar de gevangenis in voor seksueel misbruik van zijn dochter en pleegdochters. Hij misbruikte ze jarenlang en dwong ze ook tot prostitutie.
Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 465.000 euro betalen aan de slachtoffers.
Tijdens een eerdere rechtszaak was de man vrijgesproken van misbruik, maar werd hij wel veroordeeld vanwege de gedwongen prostitutie. Toen was er zes jaar gevangenisstraf tegen hem opgelegd. Zowel het openbaar ministerie als de verdachte ging tegen die uitspraak in beroep.
De man heeft nu dus een zwaardere straf gekregen, omdat het gerechtshof vindt dat ook het misbruik is bewezen.

Prostitutie

De drie meisjes die door de Rotterdammer zijn misbruikt zaten in hun tienerjaren in een sociaal isolement. Ze werden zowel lichamelijk als geestelijk mishandeld en mochten vanaf hun zestiende niet meer naar school.
Zodra ze 18 jaar werden, moesten ze verplicht de prostitutie in. Het geld dat ze daarmee verdienden moesten ze aan hun vader en moeder geven.
De vrouwen hebben zich uiteindelijk zelf gemeld bij de politie. Ook waren er al eerder signalen vanuit verschillende seksclubs dat de drie er niet vrijwillig werkten, maar dat ontkenden de vrouwen in eerste instantie.