nieuws

Rapper Boef niet welkom op Avondtrek in Bibelot

Het optreden van rapper Boef in Bibelot in Dordrecht gaat zaterdag niet door. Het poppodium heeft het optreden om veiligheidsredenen geschrapt.
De rapper uit Alkmaar werd zondagavond gearresteerd in Rotterdam vanwege opruiing. In een filmpje had hij fans opgeroepen om te komen vechten in Tilburg, tegen rapper Para Soma. Boef werd donderdag
.
Vlak na zijn vrijlating plaatste hij een nieuwe video. Bibelot vindt dat Boef zich daarin "wederom beledigend en bedreigend uitlaat richting de politie". Daarom is hij niet welkom op Avondtrek in Bibelot.

Grimmige sfeer

Directeur David van Wijngaarden zegt dat het moeilijk is om een optreden af te zeggen. "Artiesten op ons podium mogen best discussie oproepen. Dat is eigen aan popcultuur."
Maar Van Wijngaarden vindt dat hij de veiligheid van de bezoekers en medewerkers niet kan garanderen.
De organisatie is bang voor een grimmige sfeer bij Avondtrek. "Daar hebben we geen zin in, mede omdat de doelgroep van dit evenement voor een groot deel uit 15- en 16-jarigen bestaat", verklaart Van Wijnbergen.
Van Wijngaarden heeft nog geen reactie gehad van rapper Boef en zijn management. "Maar die vinden we eerlijk gezegd ook niet zo relevant", zegt de directeur van Bibelot.

Vervangende artiest

De organisatie probeert nog een vervangende artiest te vinden. Het evenement gaat verder gewoon door.
Wie vanwege de annulering van rapper Boef niet meer willen komen, krijgt volgende week zijn geld terug, meldt de organisatie.