nieuws

Harry van der Laan nieuwe spitsentrainer Excelsior

Harry van der Laan is de nieuwe spitsentrainer van Excelsior. De oud-speler van Feyenoord en Dordrecht ‘90 voegt zich voor de rest van het seizoen bij de technische staf van Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag.
De nieuwe spitsentrainer gaat zich één keer per week bezighouden met de aanvallers van Excelsior. Van der Laan werkte eerder ook al als spitsentrainer bij FC Den Bosch. "Ik heb jarenlange ervaring als aanvaller zelf en ook als trainer heb ik het een en ander gedaan. Dus ik denk dat ik wel een waardevolle toevoeging kan zijn. Waar ik met name op wil trainen zijn technische, tactische dingen, zoals het samenspel. Maar ook op de eerste aanname en koelbloedigheid als je oog in oog met de keeper staat. Dat zijn allemaal dingen die in grote mate trainbaar zijn", vertelt Van der Laan.
De Kralingers waren al langer op zoek naar een spitsentrainer. Vooral na de komst van de Mike van Duinen. De nieuwe spits van Excelsior kampt nog wel met een enkelblessure en zal in de wedstrijd tegen Willem II niet spelen. Boven dit bericht is het hele interview met Van der Laan terug te luisteren.
Excelsior speelt zaterdagavond om 20:45 uur in Tilburg tegen Willem II. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.