nieuws

Vilhena: 'Het besef moet nog komen'

Tonny Vilhena was donderdagavond de grote man bij Feyenoord na de historische overwinning (1-0) op Manchester United in de Europa League. De 21-jarige Feyenoorder uit Maassluis schoot ruim tien minuten voor tijd de winnende goal binnen en kroonde zichzelf tot matchwinner. ''Ik denk dat het besef nog moet komen, maar dat komt later wel'', aldus de middenvelder die nog steeds niet helemaal kan geloven dat hij de winnende maakte.
Op het moment dat Vilhena de bal langs United-keeper De Gea schoof, kwamen er veel emoties los bij hem. ''Ik was hartstikke blij dat ik tegen Manchester mocht spelen en dan scoor ik ook nog. Dat is toch een jongensdroom'', aldus de speler die er afgelopen zomer alsnog koos om zijn contract bij Feyenoord te verlengen.
Voor de wedstrijd tegen het sterrenteam van United-trainer José Mourinho had de directie van Feyenoord extra maatregelen genomen om ongeregeldheden te voorkomen. Ondanks de maatregelen was Vilhena erg blij met de steun van het publiek. ''Het was wel even wennen, omdat de Kuip normaal helemaal vol zit. Maar ik denk dat de sfeer goed was. De fans waren geweldig. Ze hebben ons gesteund.''
Zondagmiddag speelt Feyenoord opnieuw een topwedstrijd. Dan neemt de koploper van de eredivisie het in Eindhoven op tegen PSV. De middenvelder van de Rotterdammers denkt het een andere wedstrijd wordt dan tegen Manchester United, maar dat neemt niet weg dat hij vol gaat voor de overwinning. ''Ik denk dat we in elke wedstrijd met z'n allen vol voor de strijd moeten gaan. Dat je alles wilt geven en dan zie je dat we ook goed kunnen voetballen. We moeten de drie punten gewoon pakken'', aldus Vilhena.