nieuws

Van Bronckhorst: 'De ploeg is klaar voor PSV'

Na de historische 1-0 overwinning in de Europa Leauge op Manchester United staat het vizier van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weer vol op de competitie. De Rotterdammers spelen zondagmiddag in Eindhoven de topper tegen PSV. ''Tuurlijk was er euforie na United, maar ik denk dat de ploeg klaar is voor PSV'', aldus Van Bronckhorst.
De Europa League-wedstrijd donderdagavond in de Kuip heeft veel kracht gekost. Het is dan ook de vraag of alle spelers fit zijn voor het duel tegen de Eindhovenaren. ''Ik kan nog niet zeggen of we ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. We hebben nog twee dagen'', aldus de coach van de Rotterdammers.
Het duel tegen PSV komt drie dagen na de overwinning op Manchester United.
Toch vindt de winnende coach het geen excuus om zich te beklagen op het feit dat Feyenoord in een korte periode veel wedstrijden speelt. ''We willen graag actief zijn in Europa. We willen veel wedstrijden spelen'', aldus Van Bronckhorst.
In de wedstrijd tegen United had het bestuur extra maatregelen genomen om ongeregeldheden te voorkomen. Toch was de sfeer in de Kuip er niet minder om. ''In de wedstrijd hoorde je de steun van het publiek heel goed, ondanks dat het minder was qua aantal toeschouwers. Zeker in de laatste twaalf minuten voel je aan alles dat iedereen achter de ploeg staat'', aldus de nuchtere coach.
Lucas Woudenberg speelde donderdagavond niet in de basis, terwijl hij de afgelopen competitiewedstrijd wel vanaf het begin meespeelde. Volgens Van Bronckhorst heeft dit te maken met tactische redenen. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat de linksback van Feyenoord zondag tegen PSV weer in de basis begint.
Eljero Elia komt over een paar weken pas weer in actie. De vleugelaanvaller van de Rotterdammers is na zijn operatie nog niet volledig hersteld van zijn blessure.
Zondagmiddag 14:30 speelt Feyenoord in Eindhoven tegen PSV. Het duel is live te volgen via Radio Rijnmond.