nieuws

Waar komen al die terrassen toch vandaan?

Ze zijn als paddenstoelen uit grond geschoten: terrassen in Rotterdam. Sinds deze zomer kun je op bijna iedere hoek neerstrijken voor een hapje en een drankje.Door het beleid van de stad is het een stuk makkelijker geworden een terras te beginnen.
De Doelen aan het Schouwburgplein in Rotterdam heeft sinds de zomer een flink terras. Op de Meent kan tegenwoordig bij Thoms buiten wat gedronken worden en ook de Binnenrotte is goed gevuld met tafeltjes en stoeltjes.
En dat maakt Rotterdam een stuk levendiger. Wethouder Adriaan Visser: "Het is nu heel simpel. Alle aanvragen worden bij één loket gedaan. Als het kan, dan kan het terras er komen en zo niet, dan gaat het niet door."
Mooiste terrasvlonder
In de zomermaanden is het helemaal makkelijk om een terras te beginnen of uit te breiden. Dan kunnen horecaondernemers parkeerplaatsen bij hun zaak betrekken om er een terrasvlonder op te zetten.
De mooiste terrasvlonder van Rotterdam kreeg dit jaar voor het eerst een prijs. De winnaar is de Admiraliteit in Kralingen. "De kwaliteit van deze terrasvlonder is erg goed", legt juryvoorzitter Bas Sala uit. "Bovendien pas hij goed bij de zaak".