nieuws

Boef weer in de cel

Rapper Boef
Rapper Boef
Boef zit weer vast. De 23-jarige rapper en vlogger werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt. Hij zou zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden die hem waren opgelegd na zijn arrestatie in Rotterdam.
Boef was net een dag op vrije voeten toen de politie hem weer arresteerde in Tilburg. Daardoor kon een optreden in nachtclub Epic niet doorgaan. De vlogger zou zich bij zijn aanhouding niet hebben verzet.
De rapper zou afspraken met justitie hebben geschonden. ''Aan de verdachte zijn gedragsaanwijzingen opgelegd. Die zijn hem goed en helder uitgelegd in het bijzijn van zijn advocaat'', zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.
Opruiing
Boef werd eerder in Rotterdam aangehouden op verdenking van opruiing. De Alkmaarder veroorzaakte veel ophef toen hij fans via social media opriep te gaan vechten in Tilburg. Daar woont zijn rivaal Para Soma, een andere rapper.
De Alkmaarse rapper bleef na zijn aanhouding meerdere dagen vastzitten. Volgens het OM werd Boef niet eerder vrijgelaten omdat hij weigerde mee te werken aan het onderzoek. Hij is nog steeds verdachte in de zaak.
Bibelot
Steeds meer zaaleigenaren lijken de rapper in de ban te doen. Zo schrapte Bibelot in Dordrecht een optreden van Boef. Een video die de rapper plaatste na zijn vrijlating schoot de directie van het poppodium in het verkeerde keelgat.
Bibelot oordeelde dat Boef zich in het filmpje "wederom beledigend en bedreigend uitlaat richting de politie". Daarom is hij niet welkom op Avondtrek in Bibelot. Ook in Eindhoven en Tilburg zijn optredens geannuleerd.