nieuws

Nepjournalisten dringen de Kuip binnen

De vloggers wisten in vermomming het stadion van Feyenoord binnen te komen (Screenshot uit video 'Willem')
De vloggers wisten in vermomming het stadion van Feyenoord binnen te komen (Screenshot uit video 'Willem')
Twee vloggers zijn de beveiligers van de Kuip te slim afgeweest. Ze vermomden zich als journalisten van Fox Sports en slaagden erin het stadion binnen te komen tijdens de wedstrijd Feyenoord - Manchester United.
YouTubers Willem Vink en Teun Peters hadden zich goed voorbereid: Ze droegen hesjes van de sportzender en hadden perskaarten nagemaakt. Toch leek het even mis te gaan, omdat een medewerker van het stadion twijfelde aan de echtheid van de pasjes.
De jongens vonden dat het spannendste moment, vertellen ze zaterdag. Door slim te improviseren konden ze zich toch langs de beveiliging praten. Een handlanger deed telefonisch alsof hij hun stagebegeleider was.

'Loop maar mee'

Dat smoesje werkte, waarna de YouTubers korte tijd later alsnog naar het veld mocht lopen. Daar zagen ze Feyenoord met 1-0 winnen van de Britse club. ''Een beveiliger zei: loop maar mee naar het veld'', lacht Vink in de gewraakte video.
De vloggers konden zelf nauwelijks geloven dat ze slaagden in hun opzet. Zo was de inkt van de nagemaakte perskaarten uitgelopen. Eenmaal binnen slaagden de nepjournalisten er zelfs in Feyenoorder Terence Kongolo aan de tand te voelen.

'Goede game'

''Kongolo man, goede game'', klinkt het, waarbij de speler op een ferme schouderklop wordt getrakteerd. Dat leidde weer tot argwanende reacties bij medewerkers van de club, waarna de vloggers snel de benen namen.
Vlogger Vink heeft 'inbreken' inmiddels tot een kunst verheven. Hij trok eerder al honderdduizenden kijkers met filmpjes over vergelijkbare stunts. Ook maakte de YouTuber een omstreden video waarin hij meereed op het dak van een trein.
Feyenoord heeft nog niet gereageerd op de 'inbraak'.