nieuws

Ommoordse Kip beschermd door licht

De 'Kip' was eerder het doelwit van vandalen
De 'Kip' was eerder het doelwit van vandalen
De geplaagde Ommoordse Kip wordt in het elektrische zonnetje gezet. Op aandringen van Leefbaar Rotterdam wordt aan de President Wilsonweg in Ommoord extra straatverlichting neergezet.
De Ommoordse Kip - een begrip in de omgeving - staat sinds jaar en dag vlakbij de drukbezochte kinderboerderij De Blijde Wei. Maar ook nabij een vrijwel onverlichte parkeerplaats, waar volgens Leefbaar Rotterdam 'omwonenden klagen over schimmige praktijken en dealtjes'.
Feit is dat de Ommoordse Kip - tegenwoordig sneeuwwit van kleur - al meermalen is beklad en beschadigd. De gebeurde onder meer in juli van dit jaar. Toen spoten vandalen het duivelsgetal 666 op een vleugel.
Ook werden er eerder antisemitische teksten op geschreven. Opknapbeurten nemen telkens veel tijd in beslag en kosten de gemeenschap nogal wat geld.
Omwonenden en bezoekers van de kinderboerderij zijn blij dat er nu wat gebeurt. "Extra verlichting is prima, maar hang er ook een camera op. Dat kunnen we meteen zien welke onverlaten dit doen. Want tot op heden is er niemand voor de vernielingen opgepakt."